Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mulaomerović podnio ostavku na mjesto selektora bh. košarkaša

Preuzmite sliku

Damir Mulaomerović se obratio saopštenjem za javnost u kojem je podnio ostavku na poziciju selektora košarkaške reprezentacije BiH.

Bh. košarkaši pod vodstvom Mulaomerovića nisu ostvarili plasman na Eurobasket 2017 ostvarivši u grupi C dvije pobjede protiv Švedske i dva poraza od Rusije.

Poslije završenog kvalifikacionog ciklusa u kojem, nažalost, nismo ostvarili zacrtani cilj, shodno ranijim mojim izjavama, obavještavam bh. javnost da podnosim ostavku na poziciju selektora košarkaše reprezentacije BiH. Imenovanje za selektora BiH i ukazano povjerenje rukovodstva Košarkaškog saveza BiH, meni je predstavljalo veliku čast i obavezu. S osjećajem ponosa zahvaljujem se reprezentativcima s kojima sam proteklih mjeseci radio, te im želim mnogo sportskog i ličnog uspjeha. Povrijeđenim Nedimu Buzi i Nemanji Gordiću želim brz i uspješan oporavak“, kaže se između ostalog u Mulaomerovićevom saopštenju.

Sada već bivši selektor zahvalio se KS BiH što je obezbijedio maksimalne uslove za pripreme i odigravanje utakmice, ali i iskrenim navijačima na podršci. Dodao je da bh. reprezentacija ne treba da brine za budućnost, jer su stasale generacije koje će s ponosom nositi dres reprezentacije BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje