Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mozzart sponzor KK Turbina iz Jablanice: Podrška klubu koji je iznjedrio NBA asa

Preuzmite sliku

Popularno

Košarkaški klub Turbina iz Jablanice, od osnivanja 1974. godine, bilježi dobre rezultate u svim selekcijama i takmičarskim ligama. Ipak, prva asocijacija na pomen ovog kluba mnogim ljubiteljima košarke je Mirza Teletović, NBA as, kojem je Turbina matični klub.

Višestruki su osvajači A1 lige, a u narednom periodu, uz podršku svog, svjetski poznatog, bivšeg saigrača, žele do Premijer lige BiH. Dodatni podsticaj u ostvarenju tog cilja dala im je i kompanija Mozzart koja je novi sponzor ekipe iz Jablanice.

  • -Veoma smo zadovoljni zbog podrške koji smo dobili. Zahvaljujemo se kompaniji Mozzart u kojoj su prepoznali naš rad. Ovo sponzorstvo nam je značajno za nastavak rada i napredak kluba, a sredstva smo usmjerili na redovne troškove, te uložili u mlađe selekcije koje su naša budućnost – kaže Semir Ovnović, potpredsjednik KK Turbina Jablanica.

  • Klub broji oko 100 članova u selekcijama od mini basketa, pionira, kadeta, do seniora. Među mini basketašima je 20 mladih talenta, a, s obzirom na to da je Jablanica malo mjesto, interes omladine za košarku i ostale sportove je prilično veliki. To predstavnike kluba čini veoma srećnim jer im daje putokaz da će Turbina nastaviti da živi. U prilog tome ide i činjenica da su njihovi kadeti prošle godine, tada kao pioniri, bili treći u državi i da su među njima tri reprezentativca.
    Prvi tim čini 18 igrača jer uz seniore igraju i nešto mlađi košarkaši. Prvotimci igraju A1 ligu gdje prilično dobro kotiraju. Nedavno je košarkaš iz Ohaja, Harris Jovonte Ramone ojačao njihove redove, a rade na dovođenju još jednog igrača iz Atlante na polusezoni.

  • Plan im je da izbore play off i time uđu u Premijer ligu BiH. Podršku na tom putu im pruža proslavljeni košarkaški as Mirza Teletović koji je potekao iz ovog kluba. Karijeru je nastavio u redovima Sloboda Dite, a zatim je igrao za Oostende, Caju Laboral, Brooklyn Netse, Phoenix Sunse i Milwaukee Buckse. Tri godine nakon što je objavio kraj igračke karijere i preuzeo rukovođenje Košarkaškim savezom BiH, vratio se iz košarkaške penzije u redove matičnog kluba u kojem je sada član Upravnog odbora.

  • Time je želio da se oduži svom klubu i gradu, a igračima Turbine njegova podrška i savjeti značajni su na putu ka novim uspjesima.

    A uspjehe kluba prepoznali su i u lokalnoj zajednici, pa im upućuju sredstva za rad iz budžeta Opštine Jablanica i Hercegovačko-neretvanskog kantona. Uz njih su i prijatelji kluba iz zemlje i dijaspore, a uz novog sponzora-kompaniju Mozzart, vjeruju da će iznjedriti još brojna velika košarkaška imena i zvijezde NBA parketa.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje