Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Melisa Brčaninović karijeru nastavlja u turskom Galatasarayu

Preuzmite sliku

Melisa Brčaninović, jedna od najtalentovanijih košarkašica u Bosni i Hercegovini, potpisala je ugovor sa turskim Galatasarayem te će u naredne tri godine nastupati za tursku ekipu.

Brčaninović, koja je prošle sezone nastupala za ekipu Jednstva iz Tuzle i bila najbolji strijelac u nacionalnom natjecanju u Tursku putuje danas.

U Tursku putujem u srijedu. Do kontakta sa Galatasarayem je došlo nakon što sam igrala jednu utakmicu protiv ekipe iz turskog Samsuna. Postigla sam 23 poena i upisala devet skokova i nakon te utakmice kontaktirali su me ljudi iz kluba i dogovorili smo probu na kojoj sam prošla i tako sam dobila ponudu za ugovor koji sam prihvatila’, rekla je Melisa za Sport1.ba nakon što se odlučila karijaru nastaviti u Turskoj.

Podsjedimo, Melisa Brčaninović bila je najbolji je strijelac Evropskog prvenstva B-divizije za igračice do 18 godina u Sarajevu, a našla se i na spisku selektora Jovanovića za naredne akcije naše seniorske reprezentacije.

Inače za one nešto starije čitatelje, Melisa je kćerka jedne od legendi bh. košarke Mare Lakić-Brčaninović, koja je aktuelni trener Jedinstva iz Tuzle.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje