Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lojo i Gajić nakon poraza od Slovenije: Kasno smo se probudili

Preuzmite sliku

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Slovenije u trećem kolu Eurobasketa. Prvi porazom ostale su bez prvog mjesta u grupi i direktnog plasmana u četvrtfinale, te će morati igrati utakmicu baraža sa Hrvatskom i Češkom.

Košarkašice BiH očajno su odigrale drugu četvrtinu i dopustile Slovenkama da dođu do visoke prednosti koja je u trećem periodu iznosila 25 poena. No, uspjele su da se vrate i do kraja dođu nadomak velikog preokreta.

Selektor Goran Lojo čestitao je svojim igračicama što su i ovaj put pokazale karakter i vratile se nakon velikog minusa, ali ističe da su se “kasno probudile” da bi napravile preokret.

– U prvoj četvrtini odigrali smo dobro u napadu, ali odbrana nije bila na nivou. U drugoj smo potpuno pali, bili smo loši u odbrani i dopustili mnogo lakih šuteva. Probudili smo se kasno, ali i dalje želim čestitati igračicama što su pokazale karakter i vratile se nakon minusa od 25 poena – rekao je Lojo i zahvalio navijačima koji su im danas tokom svih 40 minuta pružali podršku u dvorani.

Marica Gajić, koja je danas bila prvo ime bh. tima sa 28 poena i 11 skokova, istaknula je da su igračice “izgorile” u želji za pobjedom.

– Kada želite nešto tako puno, ovakve stvari se dešavaju. Užasno smo odigrali drugu četvrtinu, ali ovaj povratak me čini sretnijom. Vratili smo se i imali šut za izjednačenje. To je dobro, nastavićemo raditi i pripremiti se za sutrašnju utakmicu – kazala je Gajić.

Zahvalila je i navijačima na podršci.

– Divno je bilo vidjeti navijače, nismo ih ovoliko očekivali. Hvala im na velikoj podršci – dodala je.

Reprezenztacija BiH će u meču baraža za plasman u četvrtfinale sutra igrati sa selekcijom Hrvatske ili Češke, koje se sastaju danas u 18 sati. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje