Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga 6: Košarkaši OKK Slobode slavili pobjedu u Kaknju, plasman u doigravanje sve bliže (FOTO)

Preuzmite sliku

U okviru 4. kola košarkaške Lige 6 za prvaka BiH, OKK Sloboda je gostovala u Kaknju i slavila pobjedu rezultatom 75-65 za gostujući tim.

Kakanj ove sezone ne igra tako dobro i nakon tri kola Lige 6, Kakanjci su zauzimali posljednje mjesto na tabeli sa 3 poraza, pa je današnja utakmica za domaćina imala veliki značaj. S druge strane, Sloboda je također imala velike ambicije, pošto bi pobjedom nad kakanjskim timom Tuzlaci vjerovatno već sad osigurali dovoljnu prednost da izbore plasman u doigravanje za prvaka.

Tvrda i nervozna prva četvrtina sa dosta grešaka više je na ruku išla gostujućem timu, koji je na kraju sa vodstvom završio ovaj period igre. Rezultat je bio 17-16 za izabranike Velimira Gašića. Domaći su zaigrali dosta bolje u drugoj četvrtini i preokrenuli su susret u svoju korist.

Kakanj je na poluvremenu vodio rezultatom 35-31, ali baš kao u ranijim susretima, domaći tim je pokazao da ne može povezati dva dobra perioda igre. U trećoj četvrtini, Sloboda ponovo podiže nivo svoje igre i dolazi do preokreta, a Kakanjci su bili nemoćni i mogli su samo posmatrati kako im još jedna potencijalna domaća pobjeda izmiče iz ruku.

Sloboda je nakon ovog dijela igre povela rezultatom 54-50, ali djelovala je mnogo moćnije od Kaknja. Do kraja meča, svoju prednost je Sloboda bez prevelike drame zadržala, a susret je na kraju okončan pobjedom gostiju rezultatom 75-65. Kakanj nakon četiri kola ima četiri poraza i već sada je realno za reći da će ovaj tim samo čudom zaigrati u doigravanju za prvaka BiH.

S druge strane, Sloboda je u jako dobroj poziciji za plasman u polufinale doigravanja, a sa pobjedom nad Kaknjom te porazom Sparsa od Bosne, tuzlanski tim je stekao zavidnu prednost u odnosu na današnjeg protivnika i Spars.

Najbolji igrač domaćeg tima u današnjem susretu bio je Željko Palavra sa 17 poena, 6 skokova i 3 asistencije. Kod gostiju, najviše su pokazali Enes Latifagić i Almir Hasandić. Obojica su ubacili po 16 poena, Latifagić je tome dodao 8 skokova i asistenciju, a Hasandić 4 skoka i 2 asistencije.

U narednom kolu, Sloboda se sastaje sa Igokeom, dok Spars igra protiv Kaknja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,