Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Latifagić se nakon povrede vraća na parket protiv Bošnjaka ili Širokog

Preuzmite sliku

Kapiten košarkaša OKK Sloboda Enes Latifagić povrijedio je na treningu dva prsta lijeve ruke i umjesto na parket morao je u bolnicu, a njegov izostanak itekako se osjetio u igri ekipe trenera Eldara Kavgića.

“Radi se o prstima na lijevoj šaci. Na srednjem prstu je bilo iščašenje i ortopedi su ga vratili u normalan položaj, dok je kažiprst suzbijen. Ništa strašno, ali su šaku morali „bandažirati“ i propustio sam utakmicu s Vogoćom” kaže Latifagić za Fenu.

Brzo se oporavlja uz pomoć fizioterapeuta Elvira Bijedića, a sve vrijeme je bio u specijalnom trenažnom procesu  s kondicionim trenerom Azurom Sakićem.

“Na parket ću u najkraćem mogućem roku. Radi se ubrzano na mom oporavku, tako da se iskreno nadam da bi to moglo biti, ako ne u subotu protiv Bošnjaka u Hadžićima, onda sigurno u gostima protiv Širokog”, izjavio je Latifagić.

OKK Sloboda se pobjedom protiv Vogošće vratila u krug ekipa koje konkurišu za Ligu 6, ali joj predstoji serija teških utakmica i čak tri gostovanja (Bošnjak, Široki, Zrinjski) u naredna četiri kola u kojima će domaćin biti jedino ekipi Kaknja.

Povratak Latifagića i playmakera Marka Rikalo, koji je već dva mjeseca izvan stroja, svakako će biti veliki dobitak za tuzlanski tim u nastavku sezone.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje