Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kvalifikacije za Eurobasket: BiH sa 39 poena razlike deklasirala Bugarsku

Preuzmite sliku

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je ostvarila veliku pobjedu u kvalifikacijama za Eurobasket 2022. Izabranici Vedrana Bosnića u trećem kolu grupe H deklasirali su Bugarsku rezultatom 88:49 (22:11, 23:10, 22:18, 21:10), javlja Anadolu Agency (AA).

U duelu koji je igran u sarajevskom “balonu“ u dvorani Hotel Hills bh. košarkaši su bili sjajni od samog početka utakmice. Odmah su Bugarima dali do znanja da silno žele pobjedu, koju su na kraju i ostvarili i to sa ubjedljivih 39 razlike.

Ovom pobjedom bh. tim je prišao korak bliže plasmanu na Evropsko prvenstvo 2022. godine koje će se održati u Češkoj, Gruziji, Italiji i Njemačkoj.

U sjajnom izdanju cijelog tima BiH izdvojili su se Kenan Kamenjaš sa 12, John Daniel Roberson sa 11 te Milan Milošević i Emir Sulejmanović sa po deset poena. Kod Bugara za nijansu bolji od ostalih bio je Demarquis Bost koji je ubacio 13 poena.

U prvom duelu večerašnjeg programa Latvija je iznenadila Grčku i slavila rezultatom 77:66. Dueli četvrtog kola u kojima se sastaju BiH – Latvija i Grčka Bugarska igraće se 29. novembra, također u Sarajevu.

Poredak grupe H: BiH 5 bodova, Grčka 5, Latvija 4, Bugarska 4.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,