Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

KS BiH upriličio prijem povodom ulaska Razije Mujanović u Kuću slavnih (FOTO)

Preuzmite sliku

Malo mi je žao što je čestitka stigla kasno, jer sam u Ženevi predstavljala BiH i Košarkaški savez BiH. Ipak, nikada nije kasno, istakla je Razija Mujanović, proslavljena bivša bh. košarkašica, koja je nedavno primljena u Kuću slavnih FIBA svijeta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Jedna od najvećih sportistkinja koju je BiH ikada imala već godinama nije uključena u rad KS BiH, niti bilo kojeg košarkaškog kolektiva.

“Ubuduće bi trebali praviti nove pozitivne priče i zaboraviti sve što je bilo i prošlo. Trebamo se okrenuti prema budućnosti košarke BiH. Želim da se sve ovo smiri. Uvijek sam bila na raspolaganju da pomognem razvoju košarke u BiH, pogotovo ženske. Nikada nisam bila protiv toga, jer je moja igračka karijera završena. Drago bi mi bilo da se pojavi neka nova Raza i da rezultati budu na nivou na koji sam navikla“, kazala je Mujanović pred prijem koji je upriličio KS BiH povodom njenog ulaska u Kuću slavnih.

Dodala je da je u posljednje vrijeme daleko od košarke, te da živi u Sarajevu.

“Jednostavno, nikada me niko nije kontaktirao da pomognem na bilo koji način, na klupskom nivou ili u KS BiH. Nisam osoba koja se nameće i ostala sam po strani, tako je kako je“, naglasila je Mujanović.

U ime KS BiH proslavljenoj bh. košarkašici na prijemu u Kuću slavnih čestitali su potpredsjednik Sejo Bukva i Mirsad Đonlagić, član Upravnog odbora KS BiH i Boarda FIBA Evrope.

“Ovo je zaista veliko priznanje i čast za KS BiH, a o dimenziji nivoa časti kada je riječ o Raziji Mujanović teško je i govoriti. Biti član Kuće slavnih FIBA svijeta ne može se ni opisati kakva je to veličina i doseg takvog priznanja. Žao nam je što Raza ne može i dalje da igra i pomogne reprezentaciji“, kazao je Đonlagić.

Bukva je naglasio da BiH nema puno sportskih veličina kakva je Razija Mujanović, te joj još jednom čestitao na prijemu u Kuću u slavnih.

“Trebamo svi biti ponosni što imamo jednu ovakvu veličinu u Kući slavnih. Možda smo malo i zakasnili sa čestitkom, ali samo trebalo je uskladiti naše i obaveze Mujanović, kako bismo organizovali jedan prijem i zahvalili joj se u ime KS BiH. Želim joj da bude dio naše priče i da nastavimo pozitivnu priču i atmosferu, kako bi na osnovu ovoga dobili nove Razije. Došla si tamo gdje ti je i mjesto. Nemamo puno ovakvih veličina kao što je Mujanović. Znate u kakvoj je situaciji KS BiH. Po meni, ko god želi i može da pomogne, vrata su mu otvorena u bilo kojoj funkciji“, rekao je Bukva.

Obojica predstavnika KS BiH istakla su da je Raziji Mujanović mjesto u bh. kući košarke u bilo kakvom svojstvu, jer je neosporno da bi mogla pomoći. Bukva je dodao i da će sljedeće sedmice razgovarati sa Mujanović o tome na koji bi način mogla da se angažuje u KS BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje