Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkaška utakmica u Tuzli: Vujošević pred duel s Francuskom otkrio detalje otkaza igrača (FOTO)

Preuzmite sliku

Dvorana Mejdan u Tuzli spremna je za susret Košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine i selekcije Francuske u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a koji će biti upriličen u petak.

Tim povodom danas je u Tuzli upriličena konferencija za medije na kojoj se prisutnima, između ostalih obratio selektor Košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević koji je suočen s ogromnim brojem otkaza zbog čega se proteklih dana u javnosti podigla ogromna prašina.

Kako je kazao selektor, spremajući se za ovu utakmicu sanjao je da BiH osvaja Francusku koja dolazi u fantastičnom sastavu.

Istakao je da se Košarkaški savez BiH nije očekivao veliki broj otkaza igrača, među kojima je i Nemanja Gordić. Kako je rekao, činjenica je da je Gordić dao za reprezentaciju BiH mnogo, a igrao je i sa slomljenom šakom. Sada je situacija znatno složenija, a bh. selektor je naveo i razlog izostanka Gordića.

“Gordić je tražio da dobije nekoliko dana više i mi smo mu izašli u susret. Rekao je da će se pojaviti 18. ili 19. juna na pripremama. Meni je 18. juna stigla njegova poruka i naravno upućen sam u problem o obnovi njegove kuće koja mu je obećana i gdje je zapravo i glavni problem. Prije dvije do tri godine imao je obećanje iz fondova za srušene kuće u ratu da će dobiti dio za obnovu kuće, da će Košarkaški savez BiH napraviti urgenciju. Napravljen je i predugovor, trebalo je da se počne s radovima, međutim to nikada nije riješeno”, rekao je Vuković.

  • Istakao je da je Gordić kazao da zna da nije fer prema selektoru i ekipi.

    “Imao je sjajnu karijeru u reprezentaciju, rekao sam mu da razmisli o svemu kako i šta, jer ovo nije najbolji način da se možda i završi karijera. On je tako odlučio i to su činjenice. Ja imam veliki problema sa zdravljem, ali sam dao prednost košarci, to valjda govori nešto o meni. Smatram da je igranje za reprezentaciju velika čast”, potcrtao je Vujošević.

    Kada je riječ o odsustvu Džanana Muse, Vujošević je istakao da ovaj mladi igrač treba biti poluga nove košarkaške reprezentacije naše zemlje. Istakao je da ga boli njegov izostanak iz tima, ali da je njegov nastup onemogućen zbog ranije održanog drafta.

    “Sve istinske zaljubljenike u reprezentaciju boli njegov izostanak. On je imao želju da igra u NBA ligi. U dogovoru s porodicom i njegovim menadžerom, odlučili su da odu na draft. Ja sam znao da će biti izabran na draftu i to u prvom krugu i da će to vjerovatno povući da neće igrati za reprezentaciju. On nema ugovor sa Netsima i tek treba da se izbori za to. Što se tiče njegovog menadžera, mislim da on nema ingirencije da radi šta hoće i nije to tako baš kako se predstavlja u javnosti, da se menadžer za sve pita. Ne znam da li je zabrana stigla u Savez. Musi apsolutno vjerujem i Miško Ražnatović nema mogućnosti manipulacije”, pojasnio je Vujošević.

  • Povrede igrača u potpunosti su desetkovale bh. tim, ali dio ekipe koji se nalazi na pripremama u Tuzli obećava da će dati sve od sebe. Uz to pozvali su navijače da im se pridruže u Mejdanu u petak uvečer te podrže našu ekipu. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje