Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkaška reprezentacija BiH podržala Pomozi.ba i projekat “Obrok za sve“ (FOTO)

Preuzmite sliku

Košarkaški reprezentativci BiH su pred kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine, pokazali i svoju humanu stranu.

Iz udruženja Pomozi.ba navode da su se bh. košarkaši fotografirali sa jedinstvenim humanitarnim brojem 17001 i sloganom:  “Jedan poziv, jedan obrok“ i na taj način su pozvali bh. građane da podrže ovaj projekat u sklopu kojeg preko 300 socijalno ugroženih porodica i pojedinaca dobivaju obrok na kućni prag.

Korisnici projekta “Obrok za sve“ su stari, bolesni i iznemogli socijalno ugroženi ljudi koji samostalno ne mogu doći ni do klasičnih sistema javnih kuhinja.

“Naši vozači posjete ih svaki dan i dostave im obrok na kućni prag. Trudimo se da odvojimo vrijeme, te također popričamo s njima i riješimo druge  probleme koji im otežavaju svakodnevnicu. Ovaj projekat se realizuje na području Sarajeva, Ilijaša, Breze, Kaknja, Vareša, Visokog, te od novembra i u Mostaru uz pomoć Udruženja građana ‘Zajedno za naš grad’ Mostar“, navode iz Pomozi.ba.

Dodaju da se nadaju da će što veći broj građana podržati bh. košarkašku reprezentaciju 24. novembra u dvorani “Mirza Delibašić“, gdje od 18.45 sati igraju protiv Rusije utakmicu prvog kola grupe “E“ kvalifikacija za SP.

Svi koji žele podržati projekat “Obrok za sve“ mogu pozvati jedinstveni humanitarni broj 17001 i na taj način donirati dvije KM, odnosno jedan obrok. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje