Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkašima Slobode potrebna podrška navijača za pobjedu protiv Sparsa

Preuzmite sliku

U okviru 18. kola prvenstva BiH za košarkaše OKK Sloboda u Mejdanu dočekuje drugoplasiranu ekipu Sparsa.

Tim povodom danas je u prostorijama Omladinskog košarkaškog kluba Sloboda održana press konferencija na kojoj je najavljen derbi meč između Slobode i Sparsa.

Predstavnicima medija obratili su se Vedran Lakić, trener Eldar Kavgić i košarkaš Emir Ahmedović.

Na početku Vedran Lakić je kazao kako je OKK Slobodu zahvatila rezultatska kriza zbog koje već sad izvjesno neće biti u utrci za plasman u Ligu za prvaka.

“Svaki naredni meč za Slobodu je jako bitan. Nakon Sparsa imamo gostovanje kod Radnika u Bijeljini u pitaju je utakmica protiv našeg direktnog konkurenta u Ligi za opstanak. Veliko hvala svim navijačima kao i medijima koji prate OKK Slobodu uprkos seriji loših rezultata koji će nadam se ubro biti iza nas” – kazao je Lakić.

Trener Eldar Kavgić je istakao kako pred utakmicu sa Sparsima može da računa na sve igrače od kojih očekuje da sutra u Mejdanu pruže maksimim.

“Samo uz timsku igru, maksimalno zalaganje i podršku sa tribina možemo do pobjede. Svaki naredni meč je jako važan za nas. Očekujem od igrača da maksimalno rade na treningu kako bi što spremnije dočekali Ligu za opstanak. Moramo da podignemo nivo odbrane što nam je veoma nedostajalo u periodu iz nas” – kazao je Kavgić.

Košarkaš Emir Ahmedović iskoristio je priliku na press koferenciji da pozove sve navijače sutra u Mejdan kako bi uz podršku sa tribina i maksimalno zalaganje na parketu pokušali doći do pobjede u derbi utakmici protiv Sparsa.

Utakmica OKK Sloboda – Spars igra se u sutra u Mejdanu od 19:30 sati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,