Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkašice BiH rano ujutro igraju protiv moćne Kine na SP-u

Preuzmite sliku

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak ujutro igra drugi meč na Svjetskom prvenstvu u Australiji, a protivnik je snažna selekcija Kine.

Košarkašice BiH nisu imale dobru uvertiru pošto su u premijernom nastupu na Svjetskom prvenstvu teško poražene od Portorika. Ipak, taj meč je ostavljen po strani, a već ujutro našu selekciju očekuje novi duel, protiv još snažnijeg rivala.

Selekcija Kine na Svjetsko prvenstvo stiže kao treći favorit takmičenja iza Sjedinjenih Američkih Država i Australije. Koliko su Kineskinje snažne, dovoljno govori podatak da su Južnu Koreju danas razbile sa 63 poena razlike.

Ipak, u našem taboru svi su svjesni svojih kvaliteta, posebno sa spremnom Jonquel Jones koja sinoć nije mogla pružiti više od solidne partije jer je istog dana doputovala nakon obaveza u WNBA ligi.

“Bili smo neprepoznatljivi i uradit ćemo sve da pregledamo ovu utakmicu, analiziramo je, vidimo greške i budemo bolji u narednim mečevima. Portoriku smo dopustili previše otvorenih šuteva, previše drugih šansi”, rekao je selektor Goran Lojo koji je istakao da se nada boljoj partiji protiv Kine.

Košarkašica Matea Tavić također je bila razočarana nastupom, ali je optimistična uoči Kine.

“Odmah nas očekuje nova utakmica, nemamo previše vremena da se osvrćemo na Portoriko i vidjet ćemo kako će to protiv Kine izgledati”, poručuje Tavić.

Košarkašice BiH protiv Kine igraju ujutro od 6:30.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,