Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkašice Banovića otputovale u goste prvakinjama Bugarske

Preuzmite sliku

Pretposljednje kolo WABA lige, košarkašice ŽKK RMU Banovići vodi u Staru Zagoru gdje će po drugi put odmjeriti snage sa BC Beroe, prvakinjama Bugarske. Utakmica se igra danas (srijeda) od 18 sati.

U prvom međusobnom duelu, Bugarke su slavile sa tek nekoliko koševa razlike, budući da su Banovićanke pružile odličan otpor i zamalo ih iznenadile pobjedom.

Beroe je trenutno prvoplasirana ekipa u WABA ligi i glavni favorit za osvajanje titule, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. S druge stane su naše predstavnice u ovoj regionalnoj ligi, kojima stručnjaci predviđaju standardni vrh tabele u ovom takmičenju u narednih par sezona.

“Liga je pri kraju i mi više nemamo prostor za neki značajan iskorak po pitanju naše pozicije na tabeli, ali sasvim sigurno možemo dati sve od sebe i učiti iz utakmica protiv ekipa kakve su Beroe i Crvena zvezda. Idemo u Bugarsku da odigramo dobru utakmicu i napravimo što bolji rezultat“, rekao je uoči polaska trener ŽKK RMU Banovići, Goran Jurčenko.

Banovićankama nakon utakmice protive BC Beroe preostaje još jedan meč 06. marta, također na gostujućem terenu, i to u Beogradu protiv Crvene zvezde.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje