Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkašice Banovića osvojile titulu prvaka BiH

Preuzmite sliku

U Banovićima se večeras slavi jer je ekipa RMU Banovići u trećoj utakmici finalne serije za ženskog košarkaškog prvaka BiH nakon produžetaka rezultatom 83:80 porazila sarajevski Play Offa Ultra i tako osvojila naslov prvaka BiH.

Podsjetimo, Banovićanke su prije večerašnje utakmice vodile u seriji sa 2:0 u pobjedama. U prvom susretu na domaćem parketu Banovićanake su slavile s ubjedljivih 87:65, dok su prije dva dana u Sarajevu bile bolje sa 75:73.

U trećoj utakmici nošene publikom koja je dvoranu u Banovićima ispunila do posljednjeg mjesta i sjajnom Danirom Musić na parketu koja je ubacila 23 poena ekipa RMU Banovići je nakon produžetaka ostvarila pobjedu i zasluženo osvojila titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

U regularnom dijelu utakmice meč je okončan rezultatom 71:71 (20:26; 17:16; 19:14; 15:15), da bi nakon prvog prdužetka domaće košarkašice imale više želje, snage i motivacije te uspijevaju ostvariti rezultat od 12:9 što im u konačnici donosi titulu prvaka BiH.

Pored Musićeve bolje od stalih u redovima domaće ekipe bile su Maida Rahmanović sa 18 i Emina Demirović sa 14 poena.

Kod gošći iz Sarajeva najefikasnije su bile Jovana Marković sa 21 i Nedžla Kovačević sa 19 ubačenih poena.

Nakon što se začuo zvuk sirene u dvorani je nastalo neopisivo slavlje.

Tim trenera Gorana Jurčenka cijelu sezonu je igrao na visokom nivou i sasvim zasluženo na kraju osvajaju duplu krunu jer su ranije već postale i pobjednice KUP-a.

Također u finalu porazivši sarajevski Play Off sa 71:65.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje