Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkaši Slobode u finišu poraženi od Sparsa na otvaranju Lige 6

Preuzmite sliku

U prvoj utakmici Lige 6 za prvaka Bosne i Hercegovine Sparsi su na svom terenu dočekali Slobodu. U jednoj uzbudljivoj utakmici slavili su domaći sa 84:82.

Fantastičnih prvih 10 minuta za domaći sastav koji je imao prednost od 28:19. U drugom periodu igralo se koš za koš, te i ovaj period domaći sastav rješava u svoju korist rezultatom 18:17. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 46:36 u korist Sparsa.

Treći period mnogo bolja igra izabranika Nedima Džemića koji ovaj dio igre rješavaju u svoju korist rezultatom 24:18. Nakon 30 minuta igre rezultat glasio je 64:60 u korist domaćeg sastava.

Četvrti period bolja igra gostiju iz Tuzle, ali ni domaći sastav se nije predavao. Na osam sekundi do kraja susreta neko u taboru domaći dobiva tehničku grešku, a Đorđe Lelić realizuje jedno slobodno bacanje za 84:82. Do kraja se rezultat nije mijenjao te tako Sparsi pobjedom započinju Ligu 6.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Jakov Mustapić sa 23 poena, dok je Nedim Buza dodao 17. Bolji od ostalih u redovima Slobode bili su Adi Alikadić sa 17, odnosno Ibrahim Durmo i Haris Delalić koji su susret završili sa po 16 postignutih poena.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje