Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkaši Slobode ‘trojkom sa parkinga’ u posljednjoj sekundi savladali Posušje u gostima

Preuzmite sliku

Kada su svi pomislili da će košarkaši Slobode nakon više od tri mjeseca bez ligaškog poraza pognute glave napustiti dvoranu u Posušju desilo se pravo čudo u režiji crveno-crnih sa završnim potpisom Alikadića. 

Košarkaši Posušja su izuzetno neugodan protivnik, dokaz tome je i poraz Slobode na domaćem terenu u prvom dijelu prvenstva upravo od istog protivnika. Posušaci su domaći susret odlično otvorili pa su prvi period riješili u svoju korist 16:14. Amerikanac Wigins je postigao čak 11 poena.

U drugom periodu domaći igraju odlično, dok izabranike Nedima Džemića šut nije išao najbolje, naročito pokušaji za tri poena. Prvo poluvrijeme je okonačno rezultatom 42:32 za domaći tim.

Domaći su u trećem periodu imali prednost i +15 što je publici ali i komentatoru susreta bilo dovoljno da već upišu pobjedu i da prekinu tromjesečni niz Slobode bez poraza u ligi, u posljednji period ušlo se kod rezultata 63:52.

U izuzetno uzbudljivoj završnici Posušaci nisu imali odgovor na brze napade i presing gostiju, pa su dopustili da u posljednjoj sekundi sa zvukom sirene budu poraženi trojkom Alikadića za 72:75. Završnica kakva se rijetko viđa na bh. terenima obradovala je sve navijače Slobode koji nastavljaju pobjedonosni niz.

Košarkaši Slobode u ovom susretu bili su dodatno oslabljeni neigranjem Ibrahima Durme.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,