Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkaši Slobode pretrpjeli prvi poraz pred domaćom publikom (FOTO)

Preuzmite sliku

U okviru 12. kola Lige 12 za košarkaše BiH, OKK Sloboda poražena od ekipe Mladosti rezultatom 69:76 (15-19 22-20 19-20 13-17).

U prepunoj maloj dvorani SKPC Mejdana, pred oko 800 gledatelja, više znanja i spretnosti imali su gosti iz Mrkonjić Grada i sasvim zasluženo slavili petu pobjedu u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Košarkašima Mladosti rezultatski su pripale prva, treća i četvrta dok su igrači Damira Mulaomerovića bili bolji samo u drugoj četvrtini koju su riješili u svoju korist rezultatom 22:20.

Ni podrška sa tribina domaće publike i navijača nije bila dovoljna da Sloboda izbjegne prvi poraz na svom parketu.

Zahvaljujući prije svih poenima Svilara koji je postigao 18 i Marića koji je ubacio 14 poena gosti iz Mrkonjić Grada slavili su zasluženu pobjedu u Maloj dvorani Mejdana. U redovima Mladosti istakli su se još i Đuranović i Knežević sa po 12 poena.

Za Slobodu najviše poena postigao je Sarajlić 20, zatim Petrić koji je ubacio 16 i Hasandić sa 14 ubačenih poena.

Treba istaknuti da je trener Slobode Damir Mulaomerović i ovog puta bio u velikim problemima sa sastavljanjem ekipe zbog velikog broja povrijeđenih igrača.

Sloboda nakon ovog susreta ima omjer od šest pobjeda i isto toliko poraza što je dovoljno za petu poziciju na tabeli i 18 osvojenih bodova. (Foto: T.Dahić / Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,