Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkaši Slobode pred dvije važne utakmice: Očekujte bespoštednu borbu

Preuzmite sliku

Pred ekipom Omladinskog košarkaškog kluba Sloboda nalaze se dvije izuzetno važne utakmice, protiv Sparsa iz Sarajeva i srebreničke Gradine.

Košarkaši Slobode u petak u 19:30 sati dočekuju Sparse u finalu Kupa sistema A.

„Trenutno nam je prioritet utakmica protiv Sparsa, jer je ulog ogroman za obje ekipe koje imaju ambiciju da idu među četiri najbolje ekipe u Kupu. Greškama saveza iz prošlosti Kup je stavljen na margine, ali nama koji smo u sportu on je ambicija,  ali i prvenstvo“, rekao je trener Josip Pandža.

Protivničku ekipu Pandža ocjenjuje izuzetno kvalitetnom.

„U Sarajevu smo prvenstvenu utakmicu odigrali dobro, ali neke košarkaške okolnosti su odlučile u kojem smijeru će otići utakmica. To nije bitno, jer smo vidjeli da možemo igrati s njima čak i u Sarajevu. To nam daje optimizam i budi određenu dozu samopouzdanja. Ambcija nam je za prolazak, neće biti lako jer su oni rosterom jači tim, ali uz podršku publike mislim da možemo uspjeti, odnosno proći među četiri ekipe“, rekao je Pandža.

Atmosfera u tuzlanskom timu je odlična, što potvrđuje i košarkaš Haris Dedajić.

„Sparsi su iskusna ekipa s mnogo iskusnih igrača, a mi smo u Sarajevu dokazali da možemo igrati protiv njih. Atmosfera u našoj ekipi je fantastična i mislim da uz veliki trud i zalaganje možemo doći do željenog rezultata“, izjavio je Dedajić.

Pandža ne potcjenjuje ni utakmicu protiv Gradine iz Srebrenika, a koja je najavljena za ponedjeljak.

„Ova utakmica nam je važna kako bismo ostali na kolosijeku koji je vezan za siguran plasman u Ligu za prvaka“, rekao je on.

Još uvijek nije poznato da li će posljednje pojačanje Slobode Gregg Tongique zaigrati u petak, s obzirom na to da se očekuje završetak administrativne procedure.(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,