Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkaši Slobode nanijeli prvi poraz Sparsima za prvu ovosezonsku pobjedu

Preuzmite sliku

Košarkaši Slobode u derbiju 3. kola Lige  Bosne i Hercegovine dočekali su ekipu Sparsa. Pobjeda na kraju susreta je pripala Slobodi rezultatom 93:84.

U prvom periodu publika je gledala prilično izjednačen susret pa je rezultat nakon prvih 10 minuta susreta glasio 22:24.

U nastavku i domaći i gosti pogađali su šuteve za tri poena ali nije nedostalo i pogrešaka sa obje strane. Nakon prvog poluvremena rezultat na semaforu je glasio 39:36.

Prve poene u drugom dijelu postiže Jeftić za 41:36. Talley zakucava za 43:37 i najveću prednost Slobode.

Spars je u trećem periodu ostvarivao blagu prednost pa je do kraja trećeg perioda istu i očuvao i u posljednji kvartal ušlo se kod rezultata 56:61.

Sa pet vezanih poena pojačanja u crveno-crnim redovima Talleya Sloboda prilazi na 61:64. Lelić pogađa novu trojku za izjednačenje 64:64.

Kako se bližio kraj susreta domaći košarkaši su demonstrirali sve bolju igru i veći stepen preciznosti što je bilo dovoljno za prvu ovosezonsku pobjedu i prvi poraz Sparsima.

Pojačanje Amerikanac Zoran Talley, odigrao je odličan susret i postigao je 26 poena, Lelić 20, Hasandić 16, Scott 13, Jefić 10.

Kod Sparsa bolji od ostalih bili su Ćurevac 18, Avdić 15,  Mulić 12, Majstorović 10 postignutih poena.


Standings provided by Sofascore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,