Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkaši Slobode i Studenta igraju za Senada Muminovića i trofej Kupa RKS Tuzla

Preuzmite sliku

Košarkaši tuzlanskih klubova Slobode i Studenta u srijedu u maloj dvorani s počekom u 19 sati odigrat će finalnu utakmicu Kupa Regionalnog košarkaškog saveza Tuzla.

Finalna utakmica Kupa RKS Tuzla ima i humanitarni značaj jer će novčana sredstva prikupljena prodajom ulaznica biti uručena Senadu Muminoviću, legendarnom košarkašu Slobode i bivšem reprezentativcu BiH, koji se posljednjih mjeseci bori s opakom bolešću.

– Rukovodstva Slobode i Studenta su donijeli odluku da prikupljeni novac uručimo porodici Muminović. Ulaznica iznosi 5 KM, a u dvorani Mejdan bit će postavljene i kutije za dobrovoljne donacije – kaže Aid Berbić, predsjednik OKK Sloboda.

Pobjednik utakmice ide u polufinale Kupa Sistema A, ali Kenan Sijerčić, predsjednik UKK Student, ističe da je rezultat na ovoj utakmici u drugom planu.

– Ranije su Student i Sloboda uručili donacije porodici Muminović, a ovom utakmicom želimo još jednom pružiti podršku našem Senetu u za njega teškim životnim trenucima. Važno je da Sene dobije svoju životnu utakmicu, a manje važno je ko će pobijediti u utakmici Slobode i Studenta – kaže Kenan Sijerčić.

Upućeni su pozivi tuzlanskim ljubiteljima košarke da dođu u Mejdan, kupe ulaznicu i podrže borbu Senada Muminovića. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje