Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkaši Slobode dočekuju Slaviju u Mejdanu

Preuzmite sliku

Košarkaši Slobode će u četvrtak na svom parketu dočekati ekipu Slavije iz Istočnog Sarajeva u okviru desetog kola Prvenstva BiH.

Susret između Slobode i Slavije će, kao i još tri ligaška susreta, biti odigrani u neobičajenom terminu i nešto ranije nego što je to inače slučaj zbog prazničnog vikenda u kojem vjernici pravoslavne vjeroispovijesti obilježavaju Božić. Prvi susret u Novoj godini od izuzetne je važnosti za oba rivala koji u ovom susretu očekuju pobjede, a iako je jedno mjesto iza protivnika na tablici i sa pobjedom manje, Sloboda u ovom meču ima ulogu blagog favorita.

Gosti iz Istočnog Sarajeva u svojoj debitantskoj sezoni u Prvenstvu BiH nakon prvih devet kola bilježe odlične rezultate i pozitivan skor od pet pobjeda i četiri poraza. U Mejdan stižu na krilima dvije pobjede u prethodna dva susreta protiv ekipe Proma na domaćem te ekipe Mladosti na gostujućem terenu. Kada je riječ o domaćinu, Sloboda je u prvih devet susreta zabilježila četiri pobjede i pet poraza, a niz od tri vezane pobjede prekinut je u prošlom kolu kada su na gostovanju u Trebinju savladani od ekipe Leotara.

O igrama sutrašnjeg protivnika Slobode ove sezone najbolje govori podatak da su upravo ekipu iz Trebinja, na gostovanju koje se ističe kao jedno od najtežih u ligi, igrači Slavije uspjeli savladati na njihovom parketu. Svjestan da je pred njegovim igračima težak zadatak, utakmicu protiv Slavije najavio je šef stručnog štaba Nedim Džemić:

“Očekuje nas važna i zahtjevna utakmica protiv kvalitetnog tima Slavije koja nam je i jedan od direktnih konkurenata za plasman u play off. Oni su trenutno na tabeli ispred nas i igraju jako dobro u gostima što su pokazali protiv Leotara u Trebinju koji važi za jedan od najboljih timova u ligi”, izjavio je Džemić.

“Naša obaveza je da kao i u proteklih nekoliko domaćih utakmica budemo maksimalno motivisani, odgovorni i energetski na najvišem mogućem nivou. Igrači su spremni, želimo ubilježiti novu pobjedu na početku 2023. godine i na taj način razveseliti naše navijače koje ovim putem pozivam da nas u što većem broju podrže u četvrtak u Mejdanu jer je njihova podrška nama veliki vjetar u leđa u ovakvim utakmicama”, dodao je trener Slobode.

Susret između Slobode i Slavije na rasporedu je u četvrtak, 05.01.2023. godine, sa početkom od 19 sati u velikoj dvorani sportskog centra Mejdan.

Sudijsku trojku na ovom susretu čine Nikšić, Radanović i Komar. Cijena ulaznice za utakmicu protiv Slavije iznosi 3 KM i možete ih kupiti po dolasku u sportski centar Mejdan prije početka susreta. Za one koje nisu u mogućnosti pratiti susret uživo, utakmicu možete gledati putem službenog Youtube kanala Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine čiji link će biti dostupan na društvenim mrežama Kluba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,