Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkaši OKK Slobode zasluženo savladali Split i ostvarili prvu pobjedu u ABA 2 ligi (FOTO)

Preuzmite sliku

U okviru 4. kola ABA 2 lige OKK Sloboda Tuzla je u Mejdanu dočekala KK Split, nekadašnjeg trostrukog prvaka Evrope i zabilježila prvu pobjedu u ovom takmičenju rezultatom 84:73.

Pored borbe za bodove, upriličena je i svečana manifestacija povodom obilježavanja 100-godišnjice RSD Sloboda a susretu su prisustvovali i počasni gosti koji su kroz historiju nosili dres Slobode ili bili članovi kluba.

Susret su bolje otvorili domaći košarkaši, koji su prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 27:23. U drugoj četvrtini predvođeni sjajnim Amarom Gegićem košakaši Slobode drže stečenu prednost, te i drugi period okončavaju u svoju korist (18:16). Na poluvrijeme košarkaši Slobode odlaze sa zasluženom prednošću od 6 poena razlike 45:39.

Odlučnost i želju da zabilježe prvu pobjedu u ABA 2 ligi izabranici Josipa Pandže pokazali su i u trećem periodu, raspoloženom Gegiću pridružili su se i Tomašević, Grubor, Manjgafić i Janjić a glavni zadatak Crveno-crnih je bio da zadrže već stečenu prednost. Nakon trećeg perioda na semaforu je bio ispisan rezultat 64:53 (19:14).

Posljednju četvrtinu sjajnom akcijom otvorio je dvojac Čampara-Gregg. U nastavku posljednjeg perioda publika je mogla uživati u sigurnoj igri, čvrstoj odbrani i dobrom procentu realizacije napada. Odlična predstava košarkaša Slobode rezultirala je zasluženom prvom pobjedom u ABA 2 ligi rezultatom 84:73.

U redovima Slobode najefikesniji su bili Gegić 16, Gregg 14 i Manjgafić 12, Janjić 13 i Grubor 11 poena. U redovima Splita Bajo 20, Kedžo 12 i Perković 10 poena. (Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje