Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

KK Salinas Falcons iz Tuzle organizuje 5. Međunarodni turnir prijateljstva

mtp12-9
Preuzmite sliku

Turnir prijateljstva se održava u Tuzli od 29.08. – 01.09.2013 u Univerzitetskoj dvorani.

mtp12-9Turnir počinje u četvrtak 29.08. u 13 sati, dok je svečano otvaranje turnira istog dana u 19 sati, nakon čega slijedi utakmica između domaće ekipe Falconsa i ekipe Partizana iz Beograda. Utakmice za plasman su u nedjleju 01.09., dok je finale turnira u 16 sati. Nakon finale bit će održano dodjela priznanja za najbolje ekipe, kao i pojedince. Titulu brani ekipa Yucetepespor iz Turske koja je prošlogodišnjem finalu pobjedila domaću ekipu Falconsa iz Tuzle.

Na turniru učestvuje 8 ekipa iz 6 država, a po prvi put učestvuju i dva ABA ligaša, KK Partiazn iz Beograda kao i Radnički-Foka iz Kragujevca. Ekipe su podjeljene u dvije grupe: grupa A: KK Salinas Falcons (Tuzla-BIH), KK Partizan (Beograd – Srbija), BC Vaerlose (Kopenhagen – Danska) i BC Lettera 22 (Ivrea – Italija) , grupa B: OKK Sloboda ( Tuzla – BIH), BC Yucetepespor (Ankara – Turska), KK Radnički-Foka (Kragujevac – Srbija) i KK Trogir (Trogir – Hrvatska).

Svake godine se turnir održava za uzrast kadeta, momci rođeni 1998. i 1999. godine. Ovogodišnji turnir je još jači nego prethodnih godina, što dovoljno govori da je poziv prihvatio i velikan evropske košarke, poznat po radu sa mlađim uzrastima KK Partizan iz Beograda. Pored Partizana, već tradicionalno jaka ekipa BC Yucetepespora iz Ankare, koja je prvak grada Ankare, kao i redovni učesnik završnica državnih prvenstava u Turskoj. Ove godine na turniru učestvuje i BC Vaerlose iz Kopenhagena koji su u ovom uzrastu prvaci Danske kao i Skandinavije. Pored ovih ekipa u goste dolaze još dvije ekipe iz Srbije i Hrvatske, ekipe Radničkog-Foke iz Kragujevca kao i ekipa KK Trogir iz Trogira. Iz Italije dolaze sportski prijatelji BC Lettera 22, kod kojih KK Falcons redovno nastupa na novogodišnjem turniru.

Turnir organizuje KK Salinas Falcons Tuzla uz nesebičnu pomoć OKK Slobode Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: