Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kapiten Miralem Halilović: Atmosfera u Mejdanu je bila vjerovatno najbolja u kojoj sam igrao u životu

Preuzmite sliku

Košarkaška reprezentacija BiH u dvorani Mejdan u Tuzli poražena je od reprezentacije Grčke u meču 2. kola kvalifikacija za EuroBasket 2021. godine rezultatom 65:70.

Na press konferenciji za novinare nakon susreta BiH – Grčka medijima se obratio i Miralem Halilović koji je istakao da je večerašnja atmosfera u Mejdanu vjerovatno bila i najbolja u kojoj je igrao u karijeri.

“Ovo je vjerovatno najbolja atmosfera u kojoj sam igrao u životu. Posebno jer je riječ o Mejdanu to ima veliki značaj za mene i jako mi je žao što ja nisam bolje odigrao i što ekipa nije pobijedila… Zaustavili su me u neku ruku, ja sam promašio neke stvari koje obično zabijam, tako da nije samo do njih bilo, bilo je i do mene. Ne bih ja samo njima dao zasluge, da su me oni zaustavili”, izjavio je Halilović, te dodao:

  • “Napravili smo dosta sitnih grešaka, kao što su bacanja u prvom poluvremenu. Dali smo in na bonus, ja mislim osam ili devet bacanja, iz ničega. Napravili smo faulove nakon kojih su oni ta slobodna bacanja zabijali. U drugom poluvremenu je to bilo bolje, ali u drugom smo promašili dosta zicera iz nekih skokova u napadu, neke “tip inove”, lagane koševe, što nas je koštalo. Kada to fulaš, oni te kazne na drugoj strani i automatski moral ide dole”.

    “Ali ipak moram reći da sam ponosan, svi smo se opet borili do kraja, kao i u Latviji… Utakmica je opet završila na jedan posjed, da je neko navijače pitao da li bi uzeli to prije utakmice, mislim da bi se složili da sa Grčkom idemo na jedan posjed. Treba držati glavu gore, treba izvući pouke iz ovoga”, zaključio je Miralem Halilović(Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,