Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jusuf Nurkić pružio podršku Murizu Memiću

Preuzmite sliku

Jusuf Nurkić, košarkaški reprezentativac BiH oglasio se na svom zvaničnom Facebook profilu. Naime, on je pružio podršku porodici Memić.

Prikrivanje dokaza

Podrška je uslijedila nakon što je Sud BiH danas izrekao oslobađajuću presudu za petero optuženih u predmetu “Zijad Mutap i drugi”.

Jusuf Nurkić je na Facebook-u podijelio fotografiju Muriza Memića, otac stradalog Dženana. I u opisu fotografije stavio srce.

Podsjetimo, suđenje u slučaju prikrivanja dokaza u ovom predmetu “Dženan Memić” na Sudu Bosne i Hercegovine trajalo je više od godinu dana. Danas je izrečena presuda za petero optuženih u ovom predmetu među kojima su prvooptuženi Zijad Mutap, Alisa Ramić (Mutap).

Kao i pripadnike MUP-a Kantona Sarajevo Hasana Dupovca i Josipa Barića. Te recepcionera ilidžanskog hotela “Crystal” Muamera Ožegovića.

Idemo dalje

Muriz Memić kazao je danas da nije razočaran nakon izricanja oslobađajuće presude za optužene jer nije prvi put da Sud oslobađa optužene.

“Ovo je u jednu ruku namjerno urađeno Tužilaštvu BiH. Jer su oni život dali da ovo dokažu. Hvala tužiocima, Gordani Tadić koja je otvorila istragu, Milanku Kajganiću, ali mi idemo dalje”, poručio je Memić i najavio da sigurno neće stati na ovom u cilju postizanja pravde.

Ovdje pročitajte obrazloženje Sudije Branka Perića.

Perić nakon što je optužene ekskulpirao u svom obrazloženju presude prvo se obratio tužiocima Ćazimu Hasanspahiću i Dubravku Čampari kazavši da je njihova optužnica nastala nakon istrage o istrazi te da takav slučaj nije zabilježen u sudskoj praksi. Te da je ovaj predmet donio velike teškoće.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje