Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jusuf Nurkić: Ne znam da li ću više nastupati za Portland

Preuzmite sliku

Nakon još jednog neuspješnog Play-offa za franšizu Portland Trailblazersa, o gorkom okusi poraza od Denver Nuggetsa na press konferenciji nakon sinoćnjeg meča, morao je govoriti i bh. centar Jusuf Nurkić.

Odgovarajući na pitanja medija, Nurkić je čestitao Denveru na boljoj igri tokom cijele Play off serije, te nagovijestio da sljedeće sezone možda neće ostati u Portlandu.

“Nemam zagarantovan ugovor za sljedeću sezonu, tako da je znam da li ću uopste biti ovdje”, rekao je Nurkić, govoreći o strategiji da se Portland sljedeće sezone vrati snažniji.

U nastavku je naš košarkaš  vidno potišten pohvalno govorio i o protivničkom timu, naročito o Nikoli Jokiću koji ove sezone igra na vrhunskom nivou, ali i o njegovim saigračima, što je mnogim navijačima Blazersa ličilo na oproštaj.

Nurkić je napomenuo da je zadatak njegovog menadžera Richa Paula da za Bosnian Beasta pronađe pravi ugovor u jednom od timova NBA lige.

Nurkić je nekada igrao upravo u Denveru, a od 2017. godine, a bilježi prosjek od 14,5 poena, 9,6 skokova i 2,8 asistencija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje