Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jusuf Nurkić na štakama posjetio ekipu: Znate Nurka, pokušava stvari činiti opuštenim

Preuzmite sliku

I velika zvijezda Portlanda CJ McCollum jasno je dao do znanja da očekuje još sličnih posjeta “Bosanske zvijeri” u nastavku play-offa

Jusuf Nurkić uspješno se oporavlja u Portlandu. U prilog tome govori i podatak da je najbolji bosanskohercegovački košarkaš uoči utakmice play-offa Zapadne konferencije NBA lige protiv Oklahoma City Thundera posjetio saigrače Blazersa u klupskom trening-centru.

Članak o posjeti koja je ohrabrila igrače tima iz Oregona objavio je The Athletic.

Nurkić, koji je 25. marta zadobio tešku povredu noge u meču protiv Brooklyn Netsa (dvostruki prijelom kostiju), trenutno prolazi proces rehabilitacije koji će potrajati mjesecima, ali se očekuje da će se uspješno vratiti na parket.

Jusuf je na štakama stigao do trening-centra Portland Trail Blazersa i posjetio ekipu u vrijeme videoanalize.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jusuf Nurkić (@bosnianbeast27) on

Kako navodi The Athletic, Nurkić je bio u dobrom raspoloženju u prvoj posjeti timu nakon operacije.

“Došao je dok smo gledali snimak i sve nas je iznenadio. Proveo je neko vrijeme s nama, definitivno je bilo dobro vidjeti ga izvan kuće, da se kreće. U boljem je raspoloženju”, kaže Maurice Harkless.

Krilo Portland Trail Blazersa dodaje da se Nurkić šalio sa svima, uključujući trenera Terryja Stottsa, koji je u play-offu najjače svjetske lige ne može računati na svog startnog centra.

“Rekao je treneru da je zaključio da bi mu dobro došla pomoć. Bilo je zabavno, znate Nurka, pokušava stvari činiti opuštenim”, dodao je Harkless.

  • I velika zvijezda Portlanda CJ McCollum jasno je dao do znanja da očekuje još sličnih posjeta “Bosanske zvijeri” u nastavku play-offa.

    “Bilo je dobro vidjeti velikog momka izvan kuće. Njegov duh je na visokom nivou, dobro se oporavlja. Očekujem da ćemo ga još viđati tu, s nama”, rekao je sjajni šuter.

    Harkless je naglasio da bi bilo previse reći da ekipa u play-offu igra samo za Nurkića, ali da je on svima u mislima dok su na parketu.

    “Znamo koliko je on bitan za naš tim. Samo to nam daje dodatnu motivaciju. Željeli bismo da je s nama. To što se pojavio i oduševljenje koje je to izazvalo pokazuje njegovu veličinu I koliko nam nedostaje”, rekao je Harkless. (Faktor.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje