Nedjelja, 7. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Jusuf Nurkić i Pomozi.ba donirali 15 tona brašna za potrebe Narodne kuhinje u Tuzli

Preuzmite sliku

Trenutno se putem Narodne kuhinje u toku jednog dana priprema i distribuira oko 2.600 obroka

Fondacija “Jusuf Nurkić” i Udruženje “Pomozi.ba” donirali su 15 tona brašna za Narodna pekara “Imaret” u Tuzli.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić podijelio je Facebook objavu Merhameta u Tuzli gdje je navedeno da je Narodna pekara “Imaret” u Tuzli otvorena je prošle godine u okviru Narodne kuhinje “Imaret”, kojom upravlja Regionalni odbor “Merhameta” Tuzla.

Pekara je dobila vrijednu donaciju od 15 tona brašna, glavnog artikla u proizvodnji hljeba za korisnike. Od toga je 10 tona brašna donacija Fondacije “Jusuf Nurkić”, dok je Udruženje “Pomozi.ba” doniralo 5 tona brašna.

– U ime naših korisnika zahvaljujemo se velikom humanitarcu i proslavljenom sportisti Jusufu Nurkiću koji je porijeklom iz ovog kraja, kolegama iz Udruženja “Pomozi.ba” i svima koji su dali doprinos da se ova velika i za nas veoma značajna donacija realizuje – kaže Mensura Husanović, direktorica RO “Merhameta” Tuzla.

– Pandemija COVID 19, ratna dešavanja u svijetu i velika poskupljenja glavnih namirnica donijeli su ekonomske teškoće za veliki broj građana, tako da imamo značajno povećanje broja novih zahtjeva za uzimanje obroka u Narodnoj kuhinji i više pojedinačnih dolazaka građana koji traže obroke i pomoć u hrani, odnosno humanitarnim paketima – dodala je Husanović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje