Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jubilarni 10. Kadet kup od 20. do 22. januara u Tuzli

Preuzmite sliku

Tradicionalni turnir međunarodnog karaktera za kadetski uzrast u organizaciji OKK Sloboda pod nazivom “Kadet kup” ove godine bilježi jubilej budući da se organizuje deseti put od svog osnivanja.

Ono što je dodatno doprinjelo veličini jubilarne desete godišnjice jeste činjenica da se ista dočekuje nakon dvije godine pauze zbog pandemije uzrokovane korona virusom.

U posljednjem, devetom izdanju Kadet kupa, titulu su osvojili kadeti Igokee pobjedom nad ekipom sarajevskih Sparsa u uzbudljivom finalu.

Ovogodišnji turnir na rasporedu je u vikendu koji je pred nama, tačnije u periodu od 20. do 22. januara, uz učešće ekipa iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Na turniru će tako nastupiti ekipe: Mladost iz Zemuna, Dinamo iz Zagreba, Brod iz Slavonskog Broda, Igman Burch iz Sarajeva, Budućnost iz Bijeljine te domaćin Sloboda iz Tuzle.

Šest ekipa uzelo je učešće na ovogodišnjem Kadet kupu i iste su podijeljene u dvije grupe koje čine po tri tima. Na turniru će biti odigrano ukupno devet utakmica, a turnir počinje u petak 20.01.2023. godine kada se igraju dvije utakmice grupne faze.

U subotu 21.01.2023. na rasporedu su četiri utakmice grupne faze, dok je u nedjelju 22.01.2023. godine planirano da se odigraju tri utakmice, odnosno utakmice za konačan plasman na turniru, to jest utakmica za 5. mjesto, utakmica za 3. mjesto i finalna utakmica za 1. mjesto. Sve utakmice odigrati će se u velikoj dvorani SKPC Mejdan u Tuzli.

Tokom turnira planirano je također i druženje kako djece, tako i trenera, koji će kroz razne sadržaje imati priliku za bolje upoznavanje i razmjenu iskustava.

Raspored utakmica možete pogledati OVDJE.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,