Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Josip Pandža: Timskom igrom i podrškom s tribina do pobjede nad Sparsima (VIDEO)

Preuzmite sliku

Neočekivano težak poraz (89:65) su košarkaši Slobode doživjeli od mostarskog Zrinjskog na otvaranju Lige 6. Navijači tuzlanskog kluba sigurno su očekivali jači otpor svojih pulena, međutim to se nije dogodilo pa je aktuelni prvak BiH lako stigao do trijumfa.

Vremena za predah, ali i dublje analize ovog debakla nema. Ide se ubrzanim tempom, a već u srijedu Sloboda igra novi derbi, ovoga puta protiv Sparsa u Mejdanu. Iz tabora Tuzlaka vjeruju u pobjedu.

“Mi za to imamo kvalitet, ali moramo sutra biti jako dobri i potrebna nam je podrška publike. Neočekivano loše smo startali Ligu 6, međutim vremena za kukanje nema. Moramo se ‘resetovati’ što brže. Dolazi nam nezgodan i veoma kvalitetan protivnik sa rosterom od 14-15 igrača. Oni su ekipa koja iz minuta u minut igra u jako visokom ritmu, ‘melju’ svoje protivnike agresijom, energijom i trčanjem i ja se nadam da ćemo na to imati odgovor. Znam da imamo pojedinačni kvalitet, ali treba nam više timske igre u odnosu na utakmicu u Mostaru”, izjavio je trener Slobode, Josip Pandža.

Atmosfera u svlačionici je naravno bila “poljuljana” nakon tog poraza. Ipak, igrači Slobode vjeruju u dobar rezultat protiv starog rivala. Jedan od njih je krilni košarkaš, Danilo Šibalić.

“Šokantan poraz u Mostaru, ali i nerealan. Ubjeđen sam da ćemo protiv Sparsa ispraviti tu grešku i pokušati pobijediti. Znamo da su oni fenomenalna ekipa sa mnogo iskusnih i mladih igrača. Moramo dobro da se spremimo za njih i mislim da možemo doći do pobjede uz pomoć naših navijača”, rekao je Šibalić.

Susret OKK Sloboda – OKK Spars igra se u srijedu, 3. aprila 2019. godine u SKPC Mejdan sa početkom u 19.30 sati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,