Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Josip Pandža: Postoji doza pritiska uoči početka prvog kola lige

Preuzmite sliku

Uoči početka prvog kola bh. košarkaškog prvenstva, kada OKK Sloboda dočekuje Bosnu Royal, domaćini su danas održali konferenciju za novinare tokom koje su izrazili svoja očekivanja od utakmice koja će se igrati u nedjelju, 21. oktobra u 19:30 sati u dvorani Mejdan.

˝Postoji doza pritiska i igrači jedva čekaju da se dokazuju, ali to može biti mač sa dvije oštrice, kada želite mnogo, a pružite malo. Bosna Royal ima tri američka i dva hrvatska pojačanja, a vraćen je i Emir Zimić. Prvo kolo je uvijek mina, a nadamo se da na nju nećemo nagaziti˝, rekao je tokom konferencije Josip Pandža, trener OKK Sloboda.

On je dodao da OKK Sloboda ima manjih problema sa povredama, ali će medicinski tim uraditi sve kako bi povrijeđeni igrači bili borbeni na terenu.

Govoreći o pripremama, Pandža je rekao da su u protekla dva mjeseca i deset dana odigrali 12 pripremnih utakmica. U pripremnom periodu rezultati su oscilirali, a pritisak je još veći ako se uzme u obzir da OKK Sloboda prvo kolo počinje sa potpuno izmijenjenom ekipom.

˝Publiku bih zamolio za minimum strpljenja, jer neće sve odmah biti kako treba, a cilj nam je plasman u ligu za prvaka i da mladi igrači stasavaju uz iskusnije˝, naveo je Pandža.

 

Jasminu Jakupoviću, nakon deset godina u klubu, prvi put je pružena prilika, koju će, on se nada i opravdati.

˝Trenirali smo jako i idemo na pobjedu. Ovom prilikom pozivam publiku da nas bodri kao i uvijek do sada˝, naveo je Jakupović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje