Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Josip Naletilić: Svi u Tuzli žele pobjedu i pokušat ćemo doći do nje

Preuzmite sliku

Košarkaši Slobode i Sparsa sastaju se drugi put u sedam dana. U prvenstvu je sarajevski tim Tuzlake dobio u “tijesnoj” završnici, a sutra, u finalu Kupa BiH Sistema A Sloboda ima priliku za revanš.

Jedan od stožernih igrača ekipe Josipa Pandže bez sumnje je njegov imenjak, Josip Naletilić. Iako je na posljednje dvije utakmice nastupio nedovoljno oporavljen, potvrdio je nesumnjivi kvalitet i bogato iskustvo.

– Ponekad na povrede nemamo kad ni misliti, a uvijek nešto boli. Nema vremena za mirovanje. Ovaj tjedan Zlatko Jovanović i ja trenirali smo u kontinuitetu, tako da ćemo sutra biti u rosteru – kaže Naletilić u razgovoru za Fenu.

Nakon susreta u Kupu BiH, Tuzlacima u ponedjeljak predstoji prvenstveni duel s Gradinom iz Srebrenika, ali o toj utakmici igrači “crveno-crnih” još ne razmišljaju.

Sutrašnja utakmica sa Sparsima nije baš obična. Rivalitet dva kluba traje odavno, još iz nižeg stupnja takmičenja, a pogotovo otkako su u najkvalitetnijoj bh. ligi. Ovoga puta ulog je veliki, jer pobjednik ide u završnicu Kupa BiH.

– Okrenuti smo Sparsima u potpunosti, dok ćemo o Gradini misliti kad dođe vrijeme. Ekipa iz Sarajeva uspješno igra na dva kolosijeka, dobro se poznajemo i ne mogu nas iznenaditi, kao ni mi njih. No, bit će puno teža utakmica od nedavne na Grbavici. Tada smo pokazali zube i dokazali da se možemo nositi i s najkvalitetnijim ekipama. Spars igra dvije lige i na neki način navikli su na takav ritam i teške protivnike – analizira košarkaš OKK Slobode, ali unatoč respektu protivnika gaji nesumnjiv optimizam.

– Normalno je nadati se pobjedi. Ako dvorana Mejdan bude puna, a ja evo pozivam navijače da u što većem broju dođu na utakmicu, sve je moguće. Uostalom, svi u Tuzli žele pobjedu i pokušat ćemo doći do nje – optimist je Naletilić.

OKK Sloboda od juče u svojim redovima ima iskusnog Amerikanca Gregga Thondiquea koji je nastupao za veliki broj klubova u Americi i Evropi. Međutim, njegov nastup je neizvjestan zbog “papirologije”.

– Dobar je igrač i treba mu vremena da se adaptira i pokaže što zna i može. Nije klasični američki igrač, da misli prvenstveno na sebe, nego je timski, napadački orijentirani košarkaš. Treba se naviknuti na novu sredinu i vjerujem da će biti dobar za našu ekipu – zaključio je Naletilić za Fenu.

Utakmica OKK Sloboda – Spars igra se sutra u velikoj dvorani Mejdana od 19:30 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje