Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jordan kroz suze govorio o Bryantu: Bio mi je mlađi brat, nastavljam živjeti s uspomenama

Preuzmite sliku

U prepunoj dvorani Staples centra u Los Angelesu u jučer je održana komemoracija za Kobe Bryant, njegovu 13-godišnju kći Giannu te još sedam ostalih putnika koji su poginuli prošloga mjeseca pri padu helikoptera, na kojoj su se dirljivim govorima od košarkaške legende, među ostalima, oprostili njegova supruga Vanesa, Michael Jordan i Šakil O'nil Shaquille O'Neal.

– Kad je umro Kobe Bryant, umro je i dio mene – poručio je u suzama Jordan koji je o “Kobiju” govorio kao svom “mlađem bratu” i prisjetio se kroz mnoge razgovore koje su vodili.

– Možda je mnoge iznenadilo koliko smo bili bliski. Kobe je bio moj dragi prijatelj. Bio mi je kao mlađi brat. Svi su nas željeli uspoređivati, a ja sam uvijek želio govoriti samo o Kobiju. Kako sam ga sve više upoznavao, želio sam mu biti što bolji stariji brat. Obećavam ti da ću od sada živjeti s uspomenama, znajući da sam imao mlađeg brata kojem sam pokušao pomoći na svaki mogući način.”

  • Svečanost pod nazivom “Slavlje života” započela je nastupom pjevačice Beyonce koja je izvela svoj hit “XO” te otkrila da je “to bila jedna od Kobijevih najdražih pjesama”.

    Bryantova udovica Vanesa prvi je dio svog govora posvetila kćerki Gianni za koju je ustvrdila da je bila “sjajna sportašica” te da je voljela “pomagati drugima i podučavati ih”. Kad se oprostila od svoje kćeri, govorila je i o svom pokojnom mužu.

  • – Nisam ga doživljavala kao slavnu osobu, kao sjajnog košarkaša. Bio je moj slatki muž, prekrasan otac naših kćerki. Bio je moj. Bio mi je sve. Volio me više nego što ja to mogu iskazati ili izreći – rekla je.

    Uoči održavanja komemoracije, Los Angeles Times je objavio da je Vanesa Bryant tužila kompaniju koja je vlasnik helikoptera, zbog smrti supruga i kćeri. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje