Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jonquel Jones se obratila bh. navijačima: Dali ste mi poseban nadimak, jedan od najboljih ikada

Preuzmite sliku

Naša najbolja košarkašica Jonquel Jones obratila se bh. navijačima na Instagramu gdje im se zahvalila na podršci tokom Eurobasketa.

Jones je izabrana u najbolju petorku turnira, ali nije mogla prisustvovati slavlju u Sarajevu budući da se morala vratiti u svoj klub.

– Hvala mojim divnim saigračicama iz reprezentacije koje su me pozvale da igram za BiH i koje sam prvi put upoznala u Rusiji. Uvijek su činile sve da se osjetim dobro i bili uz mene na parketu kada smo igrali na Eurobasketu. Hvala svim navijačima koji su nas podržavali tokom Eurobasketa, ali posebno Bosancima i Hercegovcima koji me i dan danas obasipaju ljubavlju i zahvalnošću. Dali su mi poseban nadimak, Majka Zmajica što je jedan od najboljih nadimaka ikada. Hvala svima koji su učestvovali u ovome i podržavali nas tokom turnira. Kvalifikovale smo se za kvalifikacije za Mundobasket i pokazali svima kako jaka može biti ova mala država sa igračicama koje imaju veliko srce. Do sljedećeg puta Bosno i Hercegovino, napisala je Jones na Instagramu.

Podjsetimo, Zmajice su prvenstvo okončale na petom mjestu što je najbolji plasman u historiji bh. košarke i tako izborile kvalifikacije za Mundobasket koji je na programu sljedeće godine. Kvalifikacije za Mundobasket su na rasporedu u februaru.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jonquel Jones (@jus242)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,