Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jedinstvena škola košarke u Tuzli uz prvog trenera Jusufa Nurkića

Preuzmite sliku

Proslavljeni košarkaš i jedan od najkvalitetnijih trenera koji je pronašao i edukovao velike košarkaške zvijezde, Ozren Selesković, u saradnji sa Košarkaškim klubom “ABC Basket” iz Tuzle je organizovao sportsko – edukativni projekat.

Naime, ABC Basket je organizovao školu košarke koja se nadopunjuje nastavom engleskog jezika, što je jedinstven projekat u BiH. Posebnih uslova za pohađanje Škole košarke ABC Basket nema, važno je da polaznici vole sport i da su zdravi.

Grupa mini basket je organizovana za godišta 2005. i 2006., za djevojčice i dječake. Kategorija baby basket ili košarkaška radionica za uzrast 2007., 2008. i mlađe.

Svi polaznici će imati priliku učiti prve košarkaške korake pod supervizijom Ozrena Seleskovića, koji je prvi trener Jusufa Nurkića.

Škola košarke je već počela, a održava se u Gimnaziji Ismet Mujezinović. Trening se obavlja uz savremenu, specijalnu opremu, prilagođene lopte i rekvizitima, te još uvijek nije kasno da se prijavite i pristupite školi.

  •  

    Treninzi se održavaju triput sedmično u terminima: utorak i četvrtak od 19 do 20 sati, subotom od 12 sati. Svi zainteresovani za Školu košarke ABC Basket mogu informacije potražiti na Facebook stranici kluba ili mogu pozvati na broj 065/ 320 – 390.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje