Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jasmin Repeša: Jako sam zadovoljan selekcijom igrača, imam samo riječi hvale za sve (FOTO)

Preuzmite sliku

Selektor naše reprezentacije, Jasmin Repeša, zadovoljan je kako se do sada radilo i sa svime onim što prati reprezentaciju Bosne i Hercegovine tokom priprema.

– Oni koji su prvi stigli su već sedam dana ovdje. Međutim, znamo da su igrači iz dana u dan dolazili igrači, nismo bili zajedno, što je malo otežavalo rad. Međuti, i drugi su u takvoj situaciji i tu nema nikakvog alibija. Jako sam zadovoljan selekcijom igrača, i onim što nas je pratilo okolo i imam samo riječi hvale. Sada ulazimo u onu najbitniju fazu, finalizaciju, pripreme za utakmicu protiv protivnika koji su jako dobri i mislim da smo prilično spremni, rekao je Jasmin Repeša.

Slijede utakmice sa Finskom u gostima i Češkom kod kuće. Repeša je analizirao obje selekcije i poznaje njihove kvalitete.

– Finska u gostima, Češka kući. Dvije reprezentacije sa slične načinom igranja. Dvije reprezentacije koje dosta trče, jako dobre, koje daju puno laganih koševa ako im se to dozvoli i onda je jako teško sa njima. Ukoliko se to iskontroliše i ne dozvole lagani poeni onda su nam šanse puno veće.

On se zatim osvrnuo na nedolazak Nemanje Gordića, i na to da li je priča oko njega narušila atmosferu u ekipi.

– Nije narušio atmosferu. Meni je žao jer je to pozicija koja je kritična, jer je Gordić jedan igrač koji je htio da dođe po svaku cijenu ovdje, ali mu to nije omogućeno i ostaje žal što je drugima iz ekipe omogućeno, a njemu ne, rekao je Repeša, a zatim poručio da nije istina da Gordić nije htio doći na okupljanje: –

To nije istina. To vam mogu pokazati poruke, i od igrača i od trenera, gdje se svi vidi.

Jasmin Repeša ističe da razumije klubove u ovom dijelu kvalifikacija, ali da ga nervira ta selektivnost jer nekima daju da idu za reprezentaciju, a nekima ne.

– Ja apsolutno razumijem klubove. Mislim da je teška situacija iz razloga što su to nove ekipe, novi treneri, gdje trebaju da se slože u sredini priprema, a oni se moraju razilaziti. Tokom sezone je nešto drugo, šesti mjesec je nešto drugo, ali ovaj deveti mjesec nema logike. Mene jedino nervira selekcija, što se neko pušta, neko ne pušta, i to nije dobro, zaključio je Repeša. (Sport1.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje