Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Izvršen inspekcijski nadzor: Mejdan će ispunjavati uslove za odigravanje utakmice BiH – Francuska

Preuzmite sliku

U sportsko kulturno privrednom centru (SKPC) Mejdan u Tuzli jučer su delegacije FIBA-e i Košarkaškog saveza BiH izvršile inspekcijski nadzor, povodom odigravanja utakmice između košarkaških reprezentacija Bosne i Hercegovine i Francuske koja je najavljena za 29. juni ove godine.

“Inspekcijski pregled je trajao više o četiri sata, čime su bile obuhvaćene svlačionice za sportiste, svlačionice za sudije, delegata, svlačionice za doping kontrolu, tehničke prostorije koje bi se koristile za potrebe FIBA-e. Također, inspekcijskim nadzorom se provjeravala tehnička opremljenost velike dvorane SKPC Mejdan Tuzla za potrebe odigravanja košarkaških utakmice po FIBA pravilima, iste one prema kojim se odigravaju i utakmice klvalifikacija za svjetsko prvenstvo i utakmice Euro lige”, saopćeno je iz SKPC Mejdan.

Pregled je prošao u najboljem redu, a svi traženi prostori su predočeni inspekciji kao i uvid u tok radova na svlačionicama za sportiste, koje se trenutno rekonstruišu prema najvišim standardima.

Nakon sprovedenih rekontrukcija sportskog dijela objekta Mejdan će moći zadovoljiti sve propozicije koje zahtijevaju svijetske i evropske sportske asocijacije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje