Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Impresivan debi košarkaškog čuda u dresu Francuske, u ponedjeljak susret protiv Zmajeva

Preuzmite sliku

Novo košarkaško čudo iz Francuske, Victor Wembanyama, debitovao je za Trikolore u ubjedljivoj pobjedi protiv Litvanije u Panevezysu rezultatom 90:65, a već u ponedjeljak ga očekuje duel protiv Bosne i Hercegovine.

Ovaj 18-godišnjak je postigao 20 poena u manje od 24 minute na parketu, te je značajno doprinio pobjedi Trikolora na teškom gostovanjnu u Litvaniji.

Vezano | Košarkaši BiH otputovali u Francusku 

– Veoma sam ponosan zbog pobjede, bili smo veoma dobri i zasluženo smo pobijedili. Nismo im dozvolili da se vrate u meč, uvijek smo imali utakmicu u svojim rukama, rekao je Wembanyama na konferenciji za medije nakon utakmice, te dodao:

– Nisam bio nervozan već uzbuđen. Želio sam debitovati na najbolji način, želio sam pobjedu što smo i ostvarili. Bilo je zabavno.

Selektor Trikolora, Vincent Collet, je pohvalno govorio o talentovanom košarkašu za koga se predviđa da će biti prvi izbor drafta sljedeće godine.

– Victor je ušao u utakmicu veoma dobro, nije pokušavao ništa specijalno, igrao je kako najbolje zna i dominirao. Najvažnija stvar je pobjeda, on ima sve vrijeme ovog svijeta ispred sebe da napreduje i to će i uraditi, kazao je selektor Trikolora. (Sport1.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje