Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Igokea i Široki u finalu play-offa: Sloboda poražena u Mejdanu (FOTO)

Preuzmite sliku

Košarkaši Slobode večeras su se oprostili od borbe za prvaka Bosne i Hercegovine.

U uzvratnom polufinalnom susretu play-offa OKK Sloboda je u Velikoj dvorani Mejdan pred oko 1.500 gledalaca poražena od Igokee rezultatom 75:97 (26-31 16-22 18-20 15-24).

Domaći košarkaši uprkos porazu pružili su dobru partiju protiv “superiorne” Igokee, kojom su pokazali da su se sasvim zasluženo plasirali među četiri najbolje ekipe u državi. Prije početka utakmice uprava OKK “Slobode” i prisutna publika u Mejdanu pozdravila je plasman rukometašica Jedinstva u Premijer ligu BiH.

Ipak, gosti iz Aleksandrovca predvođeni sjajnim Hesilpom koji je postigao 27 poena slavili su zasluženu pobjedu i tako izborili plasman u finale play-offa, u kojem će se sastati sa ekipom Širokog Brijega koja je i u drugom susretu u Sarajevu bila bolja od Sparsa rezultatom 62:69.

Ono što sigurno sve ljubitelje košarke u Tuzli je činjenica da su košarkaši Slobode odigrali jednu dobru sezonu. Samim plasmanom u završnicu košarkaškog prvenstva BiH Crveno-crni su ispunili svoj cillj.

Najefikasniji pojedinac na parketu i u revanšu bio je odlični Hesilp u redovima Igokee koji je postigao 27 poena uz njega dobru partiju je pružio Bunić sa 18 postignutih poena. Kod domaće ekipe raspoloženi za igru bili su Hasandić sa 12, Omerbašić sa 10 i Rizvić sa 10 poena. (Tuzlanski.ba – Foto: T. Dahić)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje