Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Human gest Jusufa Nurkića: Donirao 125 tona hrane socijalno ugroženim građanima BiH

Preuzmite sliku

Nurkić je tokom krize izazvane koronavirusom odlučio na adekvatan način pomoći osobama kojima je pomoć potrebna, a njegova humanost najbolje je opisana na posljednjoj objavi Facebook stranice Pomozi.ba.

“Akciju podjele paketa podržao je i naš najpoznatiji NBA igrač, Jusuf Nurkić. Juka nam je donirao 125 tona hrane, što je uveliko olakšalo našu misiju, a to je da dođemo do konačne cifre od 500 tona hrane koju ćemo podijeliti tokom ovog mjeseca ljudima u potrebi širom BiH.

Jusuf je inače neko ko je zadnjih godina u mnogo navrata pomagao razne humanitarne akcije, a svaki put bio je izričit da se ne smije znati da je on donator. Ovaj put uspjeli smo dobiti odobrenje da objavimo njegovu donaciju, prvenstveno sa ciljem da se ponukaju i drugi da pomognu ljudima u potrebi, kojih ih je nažalost svakim danom sve više i više, a pogotovo sada usljed cjelokupne situacije sa korona virusom.

Jusufu se istinski i od srca zahvaljujemo u ime svih onih kojima će ova hrana puno značiti”, navodi se u tekstu zahvale Nurkiću.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,