Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska za sada bez potvrde oboljenja od korona virusa

Preuzmite sliku

Sedam osoba prošlo je tokom noći testiranje na korona virus i nalazi su negativni, međutim novih devet osoba koje su stigle iz Italije primljeno je u KBC Rijeka kako bi se obavila potrebna testiranja i poduzele mjere prevencije, javlja Anadolu Agency (AA).

Na Klinici za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević‘ u Zagrebu obavljeno je prvo testiranje uzoraka uzetih jučer od sedam osoba, svi su negativni na korona virus, ali neki nalazi morat će biti ponovljeni.

Tokom prošle noći na KBC Rijeka smješteno je devet radnika koji su boravili u rizičnim talijanskim regijama i koji su na ulasku u Hrvatsku prijavili kako postoji rizik da su nositelji korona virusa.

Jedna od devet osoba pokazuje znakove bolesti koja se može dovesti u vezu s ovim virusom. Njihovi uzorci poslani su u Zagreb na Klinku za infektivne bolesti, tako da se nalazi očekuju danas.

Korona virus je potvrđen na većem broju slučajeva u Italiji, tako da hrvatski epidemiolozi u suradnji s nadležnim službama, od granične policije do zdravstvenih djelatnika, kao i sa institucijama susjednih država, Slovenije i Italije, poduzimaju sve radnje kako bi se smanjila mogućnost unosa korona virusa iz Italije u Hrvatsku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,