Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hoće li OKK Sloboda moći zaustaviti Washingtona i ostvariti drugu pobjedu

Preuzmite sliku

Na danas održanoj konferenciji za novinare iz OKK Sloboda poručili su da ih tokom utakmice protiv KK Student iz Mostara čeka mnogo posla, jer gosti imaju najjači roster ikada.

˝Student ima najjači roster od osnivanja kluba, puno ambicije i respektabilan sastav. Desi Washington je prošle sezone u ABA ligi Olimpiji u Ljubljani dao 35 poena i vrlo je važno kako ćemo ga zaustaviti. Važno je i da ljudi znaju o kakvom je igraču riječ, ali dat ćemo sve od sebe i nadam se da ćemo ozbiljnim radom doći do bodova. Tuzlanska publika zna nagraditi. Važno nam je da guramo mlade igrače i da, naravno, pobjeđujemo˝, istaknuo je Josip Pandža, trener OKK Sloboda.

Prema riječima Milivoja Božovića, prvo kolo, protiv Bosne Royal, bilo je malo problematično jer nisu poznavali sastav protivnika, dok je sastav Studenta poznat, što bi trebalo olakšati pripremu utakmice.

˝Imamo problema sa manjim povredama, ali energija sa tribina neophodna je da nas ponese i nemam dilemu da ćemo dati sve od sebe˝, naveo je Božović.

Utakmica protiv Studenta igra se u nedjelju, 28. oktobra u 19:30 sati u tuzlanskom Mejdanu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje