Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hoće li Damir Mulaomerović ponovo biti trener OKK Slobode?

Preuzmite sliku

Košarkaši OKK Slobode u 9. kolu ABA 2 lige sutra u Cetinju igraju protiv ekipe Lovćena.

Oba sastava u posljednja dva kola doživjela su poraze, s tim što je Lovćen oba izgubio u gostima, a Tuzlaci jedan na domaćem parketu, protiv Novog Pazara. Taj poraz doveo je do raskida ugovora s trenerom Josipom Pandžom, a nezvanično se spominje da bi se na klupu ‘crveno-crnih’ mogao vratiti Damir Mulaomerović.

Ekipu će protiv Lovćena voditi Pandžin pomoćnik, Adnan Žunić koji se nada kraju crne serije njegovog tima.

– Sigurno nas očekuje teško gostovanje. Ekipa Lovćena igra dobro na svom parketu i u ABA 2 ligi bez poraza su u Cetinju. Mi sigurno ne idemo s “bijelom zastavicom“, nego da pokažemo kako posjedujemo kvalitet i da, uz jednu bespoštednu borbu, možemo doći do željenog rezultata i izlaska iz rezultatski krize – izjavio je Žunić.

OKK Sloboda je u domaćem prvenstvu i ABA 2 ligi nanizala pet poraza, ali unatoč tome Fahrudin Manjgafić je optimista kada je riječ o sutrašnjoj utakmici.

– Ekipa Lovćena ima kvalitetne pojedince i znamo odakle nam prijeti najveća opasnost. Mi smo trenutno u rezultatskoj krizi i nadam se da ćemo uskoro izaći iz nje. Ukoliko ispoštujemo sve dogovore iz svlačionice imamo pravo nadati se pobjedi – zaključio je Manjgafić.

Utakmica Lovćen – OKK Sloboda igra se sutra od 18.00 sati. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,