Četvrtak, 4. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Harao je NBA parketima sa velikim LeBronom, danas živi kao beskućnik: Zvijezda američkog sporta dotakla dno života

Život ponekad zaista piše čudne priče. Tako je i kod sportista, pa i onih najpoznatijih. Neimaština uzrokovana neurednim životom zna zahvatiti i njih, ma koliko novca u karijerama zaradili. Neki tako, narodski rečeno, propadnu, ali ovo je jedan malo teži slučaj.

Radi se o Delonteu Westu, igraču koji ima gotovo 500 NBA-nastupa za četiri franšize. Najveći je trag ostavio u redovima Cleveland Cavaliersa gdje je igrao zajedno s LeBronom Jamesom. Tri je sezone bio i u redovima Boston Celticsa, a igrao je i za Seattle i Dallas.

Otkako je sredinom 2015. godine prekinuo svoju profesionalnu karijeru, imao je, blago rečeno, problema s ponašanjem. Alkohol, tuče, droga… Ovoga ponedjeljka na Twitteru je izašao video u kojem se jasno vidi da je pretučen u Washingtonu.

Košarkaška javnost zgražava se nad njegovom sudbinom, a još 2016. godine nakon njegovog povratka iz Kine krenule su kružiti priče da je siromašan i da po ulicama prosi za osnovne životne potrebe. Prošle je godine nakon jedne viralne fotografije na društvenim mrežama sličnog sadržaja jedna njegova rođakinja izjavila da West ima problema s psihičkim zdravljem. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,