Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Goran Lojo: Sazreli smo kao ekipa, idemo pobijediti Švedsku u subotu

Preuzmite sliku

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u okviru četvrtfinala Eurobasketa od selekcije Francuske, ali su naše reprezentativke upisale se zlatnim slovima na stranice historije bh. košarke.

Nakon večerašnjeg susreta na pres-konferenciji medijima se obratio selektor Goran Lojo.

“Otvorili smo utakmicu odlično i kontrolisali smo igru 15-ak minuta. Vodili smo i desetak minuta u ovoj utakmici. Posebno sam ponosan da smo imali više skokova od jedne Francuske. Procent šuta nam nije bio tako dobar, Francuska je vrlo dobar tim i želim im sreću. Očekujem da ću Francusku vidjeti i u finalu. Sretan sam zbog našeg tima jer su pokazali karakter”, rekao je selektor Lojo.

Jonquel Jones je postavila rekord sa 24 skoka u jednoj utakmici ženskog Eurobasketa.

“Čuo sam za to, veoma sam sretan zbog nje, odigrala je sjajan turnir i pruža sjajne partije cijelo vrijeme. Čestitam joj na sjajnom rekordu”, dodao je selektor.

Na kraju se selektor na našem jeziku obratio svim navijačima.

“Pozdrav svim našim navijačima i gledateljima u BiH i u inostranstvu. Posebno veliko hvala navijačima koji su nas podržavali ovdje u Francuskoj. Imali smo problema pred ovaj susret, Marica Gajić nije mogla nastupiti zbog bolova u nozi. Protiv velike Francuske pružili smo odličan otpor i pokazali da možemo igrati sa svima. Sazreli smo kao tim. Idemo dalje probati pobijediti Švedsku u subotu”, dodao je selektor za kraj.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,