Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Goran Jurčenko novi selektor ženske košarkaške reprezentacije BiH

Preuzmite sliku

Trener aktuelnih prvakinja Bosne i Hercegovine – ŽKK RMU Banovići Goran Jurčenko izbaran je za novog selektora ženske košarkaške reprezentacije BiH.

Novu dužnost Jurčenko će obavljati zajedno s dosadašnjim glavnim selektorom Goranom Lojom, saopćeno je iz ŽKK RMU Banovići.

Jurčenko je košarkaški stručnjak sa 23-godišnjim iskustvom u ženskoj košarci i nizom osvojenih trofeja s tuzlanskim Jedinstvom i Banovićima. Ekipai z Banovića po njegovim vodstvom je posljednjih godina nepriikosnovena u BiH, a prošlu sezonu završila je s omjerom 27-0.

– Nisam nikome zamjerio što nikada do sad nisam dobio poziv za selektorsku poziciju, ali mi nije bilo jasno da uspjesi koje sam ostvario i ranije, a pogotovu sa ekipom Banovića u zadnjih par sezona nisu bili dovoljni da me neko u Savezu uzme u obzir – kazao je Jurčenko i dodao da je rado prihvatio ponudu za selektorsku poziciju ove godine.

– Mislim da naša ženska reprezentacija ima mnogo potencijala da u narednom periodu napravi velike rezultate. Nakon što je ekipa koju vodim napavila historijske uspjehe, želim dati svoj doprinos i u reprezentaciji. Moje iskustvo može samo pomoći našem nacionalnom timu, a nikako odmoći – kazao je Jurčenko.

Ženska A-reprezentacija, u posljednjim kvalifikacijama za EP napravila je solidan rezultat, a u planu je plasman na naredno prvenstvo.

– Imamo kvalitetan igrački kadar, to je neosporno. Kad još malo poradimo na izboru i konačnom rosteru, nadam se da ćemo napraviti rezultate koje i mi sami, a i publika u BiH očekuje – zaključio je Jurčenko.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje