Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gobert pred Zmajeve: Ne iznenađuju me pobjeda nad Slovenijom, oni igraju srcem

Preuzmite sliku

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak će odigrati možda i odlučujući meč za plasman u osminu finala Eurobasketa, a protivnik našim momcima bit će selekcija Francuske.

Rudy Gobert je govorio u mix zoni nakon francuskog treninga o očekivanjima od sutrašnje utakmice.

“Očekujemo vrlo snažan i dobar tim. Prošle sedmice smo izgubili protiv njih u Sarajevu. Znamo šta sve mogu i za nas će to biti veliki izazov”, kaže Gobert.

Gobert kaže da nije gledao pobjedu Bosne i Hercegovine nad Slovenijom sinoć, ali tvrdi da je znao da je BiH kadra savaladati Dončića i kompaniju.

“Nisam pogledao tu utakmicu, jer smo mi igrali odmah nakon toga. Čini se da je to iznenađenje mnogima, ali za mene to nije iznenađenje. Oni igraju snažno, igraju srcem i ništa nije lako, protiv bilo koga, ali ti momci su također strašno talentovani i mislim da su odličan tim”, kaže Gobert.

Vrsni defanzivac nije htio izdvojiti ime samo jednog košarkaša BiH kao najveću prijetnju po koš Francuske.

“Imaju nekoliko igrača koji su veoma opasni, to nije samo jedan igrač. Onaj kojeg najbolje poznajem je, naravno, Nurkić, ali oni imaju i druge igrače koji igraju jako dobro i sigurno će nam trebati timska igra kako bismo ih zaustavili. Morat ćemo uraditi sve kako bismo ih limitirali koliko možemo” kaže centar Francuske, piše N1.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,