Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gegić: Važno je da se fokusiramo na sebe i damo maksimum

Preuzmite sliku

Košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine obavili su i danas trening, drugi od početka priprema za mečeve protiv Češke Republike i Bugarske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Novi selektor bh. košarkaša Adis Bećiragić već je počeo uigravati akcije za susret u Pardubicama, koji je na programu 1. jula.

“Ova ekipa je dugo na okupu, poznajemo se više nego dobro, što je svakako veliki plus. Svi zajedno ćemo se sada truditi da novom selektoru olakšamo posao. Polako se uklapamo u njegov način rada. Prvi naredni ispit je gostovanje u Češkoj, oni će biti jači za Tomaša Satoranskog i još nekoliko iskusnih igrača u odnosu na prvi meč u Skenderiji, kada smo ih pobijedili. Sada će taj zadatak biti nešto teži, ali bitno je da se fokusiramo na sebe i pružimo maksimum, kao što i uvijek činimo u dresu reprezentacije“, kazao je Amar Gegić, prvotimac zagrebačke Cibone i bh. reprezentativac.

Pred “zmajevima“ su gostovanje Češkoj u Pardubicama 1. jula te tri dana kasnije domaći susret s Bugarskom u dvorani “Mirza Delibašić“ u Sarajevu.

Nakon odigrane četiri utakmice u grupi “F“ vodi Litvanija sa osam bodova, a Bosna i Hercegovina je druga sa šest. Bugarska i Češka sakupile su po pet bodova. Nakon predstojeće dvije utakmice biće poznat konačni plasman u grupi iz koje će tri najbolje ekipe izboriti plasman u narednu fazu kvalifikacija.

Košarkašima Bosne i Hercegovine potrebna je jedna pobjeda iz predstojeća dva meča da bi osigurala nastavak borbe za plasman na Mundobasketu 2023.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,