Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gašić: Vjerujem u ovu ekipu, očekujte spektakl u Mejdanu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Danas je u prostorijama OKK Sloboda održana konferencija za medije povodom predstojeće utakmice Lige 6 Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše koju Sloboda igra sa ekipom Sparsa iz Sarajeva. Utakmica se igra u subotu 18. marta sa početkom u 19:30h.

Na današnjoj konferenciji prisutnima su se obratili predsjednik kluba Aid Berbić, trener Velimir Gašić i kapiten ekipe Enes Latifagić.

“Ostvarili smo svoj primarni cilj koji smo zacrtali na početku sezone, a to je afirmacija mladih igrača i plasman u Ligu za prvaka. Želim da se zahvalim svima koji su bili uz nas tokom čitave sezone i koji su Mejdan učinili neosvojenom tvrđavom. Za subotu smo pripremili jedno veliko iznenađenje za sve posjetioce, dođite, podržite ovaj tim i uživajte u košarci”, kazao je Berbić.

“Vjerujem u ovu mladu ekipu koja je Ligu 10 završila na drugom mjestu i ostvarila naš primarni cilj, a to je igranje u Ligi za prvaka. Kao što sam već rekao nećemo dovoditi nove igrače, jer smatram da ovi momci mogu i da zaslužuju da igraju Ligu 6. Borit ćemo se do kraja, jer niko nam ne može oduzeti naše snove, očekujte kvalitetnu košarku i spektakl u Mejdanu”, izjavio je Gašić.

“Mi smo mlada ekipa koja je u dosadašnjem dijelu prvenstva rasla iz utakmice u utakmicu. Timsku igru smo podigli na veći nivo. Naša najveća prednost o odnosu na ostale ekipe je mlad tim i navijači na domaćem terenu. Obećavam da ćemo za ovaj grad i ove navijače dati sve od sebe i da ćemo se boriti za svaku loptu”, rekao je Latifagić. (OKK Sloboda)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje