Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gašić: Očekuje nas vrlo značajna i zahtjevna utakmica protiv Širokog

Preuzmite sliku

Uoči košarkaškog derbija Slobode i Širokog, koji se igra u četvrtak 22. decembra u Velikoj dvorani Mejdana sa početkom u 19:30h, danas je u prostorijama OKK Sloboda održana konferencija za medije.

Prisutnima su se obratili predsjednik kluba Aid Berbić, trener prvog tima Velimir Gašić i kapiten ekipe Enes Latifagić.

“Bez obzira na stanje na tabeli utakmice Slobode i Širokog uvijek su nosile epitet košarkakog derbija i privlačile veliku pažnju javnosti. Tako da sutra očekujemo još jedan veliki košarkaški spektakl koji će biti ispraćen novogodišnjim programom”, rekao je predsjednik Berbić.

“Očekuje nas vrlo značajna i zahtjevna utakmica protiv Širokog. Nivo rivaliteta koji vlada između klubova je nešto što izaziva posebno interesovanje kod publike. Maksimalno smo motivisani da ovaj dio sezone zaokružimo na pravi način i da nastavak prvenstva dočekamo u dobroj i pobjedničkoj atmosferi”, izjavio je Gašić.

“U utakmicu ulazimo maksimalno angažovani, ekipa je dobro spremna. Mi smo tim koji raste iz utakmice u utakmicu. Pozivam navijače da dođu i da nas podrže u što većem broju, a mi ćemo se odužiti zalaganjem na terenu”, dodao je Latifagić.

Sloboda bi pobjedom u derbiju upisala četvrtu pobjedu u nizu, u okviru Lige 10 Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše, što bi učvrstilo poziciju koja vodi igranju u Ligi za prvaka.

(OKK “Sloboda” Tuzla)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje